Van meubels tot projectontwikkeling: het groeiverhaal van Miguel

12/06/2018
Door Miguel Van den Bossche

Mijn naam is Miguel Van den Bossche en ik ben samen met mijn team de drijvende kracht achter Landmaat. Ik ben 41 jaar, gehuwd met mijn vrouw Valerie en vader van drie prachtige kinderen. Officieel ben ik sinds zes jaar ondernemer, maar uiteraard start mijn verhaal veel vroeger. 14 jaar om precies te zijn.

Een decennium geleden ging ik solliciteren voor een job als vertegenwoordiger in de meubelsector. Ik was uren onderweg naar mijn sollicitatiegesprek om daar te horen dat de functie net was ingevuld. Toch was de lange autorit niet voor niets geweest: toen ik terug thuis kwam, ging de telefoon. De man waarmee ik een gesprek had vond het aangenaam om kennis te maken en voegde meteen toe dat zijn broer nog iemand zocht. Opnieuw werd ik uitgenodigd voor een gesprek en na een leuke babbel van een half uur wandelde ik buiten met een job waarover ik helemaal niets afwist: aankoop van gronden en promotie. Toen wist ik het niet, maar op dat moment had ik mijn spreekwoordelijke roeping gevonden.


In de eerste jaren heb ik onwaarschijnlijk veel geleerd. Ik mocht alles doen: aankoop van gronden voor woningen en appartementen aan de kust, opvolging van werven, zelfs vergaderingen met de syndicus. Na mijn eerste jaren kreeg ik zelfs de mogelijkheid om ervaring op te doen in het buitenland. Ik deed er een tijdje ontwikkeling en verkoop en van gronden maar lang duurde dit niet. Als Bruggeling voel ik me enorm verbonden met onze regio, dus aarzelde ik geen seconde toen ik de kans kreeg om de aankoop van gronden te doen voor een grote speler in ons land. Wat in het begin vooral regio Westkust was, groeide snel uit tot bijna gans West-Vlaanderen. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik hier het meest geleerd heb op vlak van netwerken, aankoop en verkoop van projectgronden. Daarom ben ik tot op vandaag die werkgever nog steeds dankbaar. Voor de bagage die ik daar meegekregen heb, voor de ervaring die ik er kon opdoen en voor de warme contacten die er gelegd werden.


Vandaag werk ik al 6 jaar heel erg nauw samen met de mensen van Hectaar nv. Dat het al hele mooie jaren geweest zijn! En weet je wat? Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van mijn beslissing en ben er rotsvast van overtuigd dat er nog vele mooie jaren zitten aan te komen. Ik heb er zin in!

Miguel Van den Bossche

Over Miguel Van den Bossche

Mijn naam is Miguel Van den Bossche en ik ben samen met mijn team de drijvende kracht achter Landmaat. Ik ben 37 jaar en vader van drie prachtige kinderen.

miguel@landmaat.be

Op zoek naar bouwgrond?
Op HECTAAR.BE vindt u een mooi aanbod.

Gronden te koop »